NOVOROČNÍ PŘEDSEVZETÍ

Zkoušel to nejspíše každý z nás. ,,Na Nový rok si dám předsevzetí a budu ho dodržovat po celý nadcházející rok!” Někdo jej však přestává dodržovat po dvou dnech, po týdnu, ti šikovnější vydrží týdny dva. Málokomu se však skutečně podaří své předsevzetí dodržovat a zbavit se tak případného zlozvyku nebo touhy něco změnit. Ruku na srdce, kolik z nás svá novoroční předsevzetí skutečně dodržuje?

ZAČÍNEJTE POMALU

Změna by neměla být drastická. Pokud 20 let kouříte, nečekejte, že přestat půjde ze dne na den. Vyrobte si ,,plán” Vašeho novoročního předsevzetí a krok po kroku plňte Vaše přání a sny. Skvělým pomocníkem je diář, ve kterém si zaznačíte nejen denní povinnosti, ale i ty ,,novoroční”. Za každý, byť jen malý úspěch, nešetřete s pochvalou.

NEDÁVEJTE SI NESPLNITELNÉ CÍLE

Abyste viděli Váš úspěch a mohli být na sebe hrdí, Vaše novoroční přání musí být reálně splnitelné. Proto volte raději menší přání a postupně na ně navazujte s dalšími. Žádný učený z nebe nespadl, proto je lepší začínat se vším pomalu, ale jistě postupovat vpřed.

5 NEJČASTĚJŠÍCH PŘEDSEVZETÍ

ZHUBNU!

Shodit pár kilo se může hodit velkému množství lidí, ale hubnutí představuje po svátcích plných jídla pro naše tělo i psychiku obrovský šok! Zařaďte do svého jídelníčku více zeleniny a ovoce, stravujte se pravidelně a postupně přidávejte pohyb. Výsledky se jistě dostaví dříve, než až příští rok.

PŘESTANU KOUŘIT!

Asi to úplně nejčastější předsevzetí všech kuřáků. Argumenty mají váhu. Budu zdravější, ušetřím peníze, nebudu ostatním páchnout cigaretovým kouřem, ale tomuto lákadlu je mnohdy těžké odolat. Proto postupujte postupně, po malých krůčcích, ušetřené peníze investujte do něčeho, co Vám udělá radost.

NEBUDU UTRÁCET!

Přání většiny žen. Boty, kabelky, kosmetika… A ty povánoční slevy! Ale nedá se svítit, je načase s tím utrácením skoncovat a právě novoroční předsevzetí může být jednou z cest. Před nakupováním si vždy sepište seznam, co potřebujete a před nákupem oblečení otevřete skříň a zjistěte, co Vám skutečně chybí.

BUDU UKLÍZET!

Uklidím skříň, vytřídím staré boty, budu pravidelně luxovat, uklidím garáž… Taky to znáte? Vaše domácnost si zaslouží pořádek a uspořádání. Proto nakupujte jen to, co skutečně potřebujete a do úklidu zapojte ostatní členy domácnosti.

ZAČNU CVIČIT!

A to pravidelně! Cvičení je skvělým pomocníkem, jak se dostat na čistý vzduch a strávit pár příjemných chvil. Ale také v prostoru Vašeho domova můžete udržet Vaši postavu fit!

PODĚLTE SE S NÁMI!

Stanovili jste si v minulých letech novoroční předsevzetí? Dařilo se Vám jej dodržovat? A co plánujete na následují rok ? Podělte se s námi na našem Facebooku nebo v komentářích (viz níže).