JARNÍ DETOX ANEB OČISTI SVÉ TĚLO I MYSL

Jaro je příhodným obdobím pro menší očistu. Čteme o tom v časopisech, slyšíme to v rádiu a televizní reklamy nezůstávají pozadu. Naše tělo se potýká se špatným trávením, pleť by potřebovala do základu vyčistit a ta jarní únava… Zima nám každý rok dává zabrat.

Možná jste už provedli jarní úklid, protřídili šatník, posčítali škody způsobené mrazem na Vaší zahradě, ale nezapomínejte na sebe! Zdraví máme jen jedno. V našem těle probíhá detoxikace v jisté míře přirozeně, ale vyplatí se jí pomoci.

NIC SE NESMÍ PŘEHÁNĚT

Jarní detox není o tom, že týden či dva držíte přísnou dietu. Změna nesmí být náhlá ani drastická. Postupně do svého jídelníčku zařaďte potraviny, na které jste si přes zimní měsíce odvykli. Slunečné jarní počasí nabízí možnost vyrazit do přírody. Nemusíte uběhnout maraton, stačí procházky krajinou, svižný krok a nastartujete Vaše tělo do nového období.

DETOX VAŠEHO JÍDELNÍČKU

Detoxem neprocházíte pouze Vy, ale především Váš jídelníček. Zkuste se vyhnout barvivům, konzervantům, polotovarům i umělým dochucovadlům. Místo nich do svého jídelníčku zařaďte čerstvou zeleninu, ovoce, obiloviny, semínka, ořechy, jarní výhonky, klíčky i bylinky.

ANI KROK BEZ PITNÉHO REŽIMU

Jarní detoxikace organismu se neobejde bez pravidelného a vyváženého pitného režimu. Sladké nápoje a kofein by se měly při detoxu výrazně omezit. Čistá voda, doplněná například citrónem, zajistí očistu střev, ledvin i dostatečnou hydrataci pleti.

ZAMĚŘTE SE NA SEBE

Nebudeme si nic nalhávat, jarní detoxikace je módní záležitost. Kdo je IN, musí projít jarním detoxem, slyšíme ze všech stran. Očistu svého těla však neprovádíte kvůli časopisům, reklamám ani přátelům zapáleným do zdravého životního stylu. Myslet musíme především na sebe. Zelené smoothie, cvičení, pozitivní myšlení musí udělat dojem na Vaše tělo, ne na okolí.

VYJÁDŘETE SE

A jak se s jarní očistou vypořádáváte Vy? Jste jejím příznivcem či odpůrcem? Podělte se o své rady a zkušenosti  na našem Facebooku nebo v komentářích.