I PEJSEK MUSÍ BÝT V TEPLE

Zima ne a ne skončit. Letošní leden sice není extra mrazivý ani doprovázený hromadami sněhu, ale nebudeme si nic namlouvat – na tričko s krátkým rukávem to venku zkrátka není. Neustále se zahalujeme do kabátů s kožichem na kapuci, pořád si při odchodu z domu zapomínáme čepici a pak se pro ni ve spěchu vracíme.  

Když se takto vybavení vydáváme vzdorovat lednovému počasí, nesmíme zapomínat ani na naše čtyřnohé kamarády. Jsou sice vybavení teplou srstí, ale pobyt ve sněhové závěji nebo na namrzlé asfaltové silnici jim není příjemný. Zvláště ne těm, kteří jsou zvyklí lenošit mezi polštáři na gauči.

LÁZEŇSKÝ ŠVIHÁK NEBO SPORTOVEC?

Psí móda je různorodá stejně jako lidská. Pokud z pejska chcete mít elegantního a ,,vymazleného” společníka, trh nabízí spoustu luxusních kousků. Jejich cena se odvíjí od velikosti štěkajícího přítele. Zvolíte-li střídmější, ale stále zajímavý sportovní obleček, Váš pejsek bude připraven vyrazit na tůru do lesa i na procházku do parku.

I přesto, že psí oblečení představuje módní záležitost, nesmíme zapomínat, že obleček má sloužit především mazlíčkovi, nikoli nám. Nikde nesmí překážet, musí být pohodlný a poskytovat dostatečnou ochranu před sněhem i deštěm.

A CO TAKOVÁ PSÍ PLÁŠTĚNKA?

V lednových dnech jsme se bohužel neobešli bez deštníků. A když se my vybavujeme deštníky a nepromokavými bundami, proč takovou ochranu neposkytnout i Vašemu pejskovi ? Nachladit se totiž může i on.

Omyvatelný materiál zajišťuje jednoduchou údržbu a praktické knoflíčkové zapínání usnadní nasazování oblečku ať už máte doma staršího parťáka nebo rozpustilé štěně.  Veselá pláštěnka s různými motivy v podobě ovoce či puntíků je ideálním řešením venčení v deštivém počasí.

PODĚLTE SE S NÁMI

A jak chráníte Vašeho mazlíčka před nepříznivým počasím, kterým letošní leden oplývá? Pochlubte se na našem Facebooku nebo v komentářích (viz níže).