DIÁŘ PRO TENTO ROK

S lednem a zároveň novým rokem nám do rukou přichází také nový diář. Kdo by neměl rád vůni nepopsaných stránek a představy a nápady, jak je zaplnit. Nadšení z vedení nového diáře postupně opadá a z vyumělkovaných, barevných a ozdobených úkolů se stávají strohé, propiskou rychle zapsané povinnosti – pokud vůbec a nenecháváte veškeré své starosti a úkoly pouze ve vlastní hlavě.

Abyste se letos do této fáze znovu nedostali, je dobré si zvolit při tvorbě diáře i při jeho výběru styl, který přijmete za vlastní a jen tak Vás neomrzí. Vrcholoví manažeři potřebují jiný formát, vzhled i funkce diáře než kreativní středoškolačka.

ÚSPĚCH ZAJIŠŤUJE ORGANIZACE

Diář nám pomáhá organizovat naše dny, týdny i měsíce. Vejde se do každé větší kabelky nebo pracovního kufříku. Můžete jej tedy stále nosit při sobě a nezmeškat žádnou důležitou událost, která by stála za zaznamenání. Při ohlédnutí za uplynulým měsícem můžete zhodnotit pracovní nasazení, školní úspěchy či neúspěchy a čas, který věnujete rodině, přátelům, koníčkům nebo obyčejnému lenošení. Stejně tak si můžete naplánovat i další týden či měsíc a vědět, co Vás čeká a nemine.

NEZAPOMÍNEJTE NA ESTETIKU

Pouze přehledný diář nám může pomoci při efektivním plánování našeho cenného času. Dejte si záležet s zaznamenáváním úkolů, pište čitelně, podrobně zaznamenávejte všechny informace a využívejte barevných samolepících štítků nebo samolepek, které Vás upozorní, že některé povinnosti jsou důležitější než jiné.

VŠE DŮLEŽITÉ POHROMADĚ

Na vnitřní zadní stranu diáře můžete přilepit obálku odpovídající velikosti. Ta Vám poslouží jako prostor pro ukládání vizitek, důležitých písemností nebo drobností, které využíváte při zaznamenávání Vašich poznámek.

PODĚLTE SE S NÁMI

Plánujete si pořídit svůj první diář nebo se bez něj už dlouhé roky neobejdete? Podělte se s námi o Vaše nápady, rady a triky, kterých využíváte při zaznamenávání Vašich povinností do diáře na našem Facebooku nebo v komentářích (viz níže).