CO DĚTEM LETOS POD VÁNOČNÍ STROMEČEK?

Možná už máte vánoční dárky pro muže a ženy z Vašeho okolí, ale nesmíte zapomenout na naše nejmenší. Vánoce totiž nejvíce milují právě děti. Pomáhají zdobit byt, ujídají cukroví a hlavně nedočkavě vyhlíží Ježíška.

DOPIS PRO JEŽÍŠKA

Velmi oblíbeným zvykem u menších či větších dětí je psaní dopisu pro Ježíška. V něm dítě vypíše všechna svá přání a aspoň některá z nich pod stromečkem skutečně očekává. Snažte se mu tento sen vyplnit. Všechna přání se splnit sice nedají, ale po chvilce přemýšlení je můžete zjednodušit na reálnější verze.

VZDĚLÁVACÍ DÁRKY

Základní vlastností vánočních dárků je přinášet radost. Na tom se shodneme asi všichni. A v rámci Vánoc můžeme spojit radostné s užitečným. Příkladem jsou vzdělávací dárky, které dítě zabaví a poskytnou mu možnost se naučit něco nového nebo rozvíjet jeho schopnosti. Nadělte dětem pod vánoční stromeček stolní hry, puzzle, stavebnice nebo hlavolamy! Vaše dítě se bude rozvíjet a i Vy s ním můžete trávit čas u vhodné a kreativní zábavy.

PODPOŘTE ZÁJMY VAŠEHO DÍTĚTE

Baví Vaši ratolest kreslení? Poskytněte mu kreativní sady nebo vybavení speciálně pro jeho zájem. Vaše dítě rádo sportuje? Podpořte jeho koníček sportovními potřebami. Zajímá se o současnou literaturu? Ten pravý vánoční dárek právě pro něj naleznete v knihkupectví. Věnujte se zájmům Vašeho dítěte a dokažte mu, že ve Vás má potřebnou oporu.

INSPIRUJTE OSTATNÍ

Už máte vánoční dárky pro Vaše děti? Podělte se se svými tipy a radami na našem Facebooku nebo v komentářích (viz níže).