ABY DOVOLENÁ NEBYLA STRES

S přicházejícími prázdninami a nastupujícím létem nás všechny napadnou myšlenky na dovolenou. Slunce, moře, výlety, památky, hory, … Každý má léto spojené s něčím jiným. Někomu se vybaví odpočinek, relax a mysl ovládne blahodárný klid a někomu se, naopak, orosí čelo potem. V dnešní době zažíváme stres dennodenně a jsme na něj natolik zvyklí, že jej zažíváme i na dovolené.

STRES PŘED ODJEZDEM – ANO

Stres před dovolenou má své opodstatnění. Chceme vše pečlivě zařídit, sbalit potřebná zavazadla, zabezpečit domov, ale stres mnohdy nekončí zamknutím domovních dveří, ale přenášíme si jej na celou dovolenou.  

MUSÍME STIHNOUT TO A ZASE TAMTO

Během rušného a náročného roku má každý náš den pevný řád a systém. A takto organizujeme i dovolenou. Do poslední minuty. Musíme stihnout navštívit všechny památky, navštívit všechna zajímavá místa, vyzkoušet všechny možnosti, které nabízí náš hotel.

Jenže právě to ,,všechno” nás opět drží v jednom kole a ve stresu! Prázdniny, potažmo dovolené mají být přece časem klidu, odpočinku a poznávání nových míst. Jednoho, dvou, tří nebo třeba pěti, ale ne za cenu, že pro nás dovolená bude jedním dlouhým pevně organizovaným dnem. Náš život nemusí být naplánovaný do každé sekundy.

Je samozřejmostí, že si dovolenou vysníváme a plánujeme dlouho dopředu. Najdeme si všechna zajímavá místa a v duchu se již vidíme, jak je navštívíme. Zkuste si však např. jeden den vyhradit a jít rovnou za nosem. Zastavit se do kavárny, kterou byste jinak minuli, pokochat se výhledem na krajinu, na který by nezbyl čas, objevit nová nádherná místa, která nejsou v průvodci pro turisty. Svět se dá poznávat i jinak, než na základě pevně stanoveného plánu!

PODĚLTE SE S NÁMI!

A jak se na letní dovolenou těšíte Vy? Dohání Vás přípravy k šílenství nebo naopak zůstáváte vyrovnaní a klidní? Podělte se o Vaše zkušenosti na našem Facebooku nebo v komentářích (viz níže).